Obezite cerrahisi teknikleri
Obezite cerrahisi teknikleri
En çok kullanılan obezite ameliyatı teknikleri şunlardır:- Gastric Bypass
- Gastric bant
- Gastric Sleeve (Tüp Mide Ameliyatı)
- Duodenal Switch
Mide Baypası (Gastric Bypass)
Doktorunuz buna "Roux-en-Y" gastrik bypass veya RYGB diyebilir. Cerrah midenin sadece çok küçük bir kısmını bırakır (kese adı verilir). Bu kese fazla yiyecek tutamaz, bu yüzden daha az yersin. Yediğiniz yemekler, keseden ince bağırsağınıza kadar uzanan midenin geri kalan kısmını atlar. Bu ameliyat genellikle içini görmek için bir kamera kullanarak birkaç küçük kesikle yapılabilir (laparoskop). Doktorlar ayrıca laparoskopta da yapılan benzer bir prosedür olan mini-gastrik bypass yapabilirler.
Ayarlanabilir Gastrik Bant
Cerrah, midenizin etrafına küçük bir bant koyar. Bandın içinde, bandın ne kadar sıkı veya kaydığını kontrol eden küçük bir balon vardır. Grup, midenize ne kadar yiyecek bulabileceğinizi sınırlar. Bu ameliyat laparoskop kullanılarak yapılır.
Gastric Sleeve
Bu ameliyat, midenin çoğunu çıkarır ve midenin üst kısmının sadece mide kılıfı olarak adlandırılan dar bir bölümünü bırakır. Ameliyat ayrıca açlık hormonu ghrelini de azaltabilir, bu yüzden daha az yersiniz.
Duodenal Switch
Bu, midenin çoğunu gideren ve ince bağırsaklarınızın çoğunu atlamak için gastrik bir kılıf kullanan karmaşık bir ameliyattır. Ne kadar yiyebileceğinizi sınırlar. Bu aynı zamanda vücudunuzun gıdalarınızdan besinleri alma şansını yakalayamadığı anlamına gelir, bu da ihtiyacınız olan vitamin ve mineralleri alamayacağınız anlamına gelir.
Yorumlar
Yorum Gönder